Nötiga kakor med banan

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Nötter och frön innehåller många viktiga näringsämnen så som enkelomättade och fleromättade fetter, järn, magnesium, protein, zink, koppar, fosfor, kalium, selen, vitamin E, tiamin, vitamin B6, folat och niacin. Prova dessa supergoda små kakor. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(31)

ca 12 st

•1 dl cashewnötter
•1 dl havregryn
•1 banan
•0,5 dl pumpakärnor
• 2 msk jordnötssmör
•1 dl torkade tranbär

Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 175 grader.

2. Häll ner alla ingredienser, förutom tranbären, i en matberedare och köra till en kräm. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Jag körde den inte allt för slät då min son och jag gillar lite bitar. Tänk däremot på att inte servera små barn hela nötter då de lätt kan fastna i halsen.

4. När du blandat smeten häller du i tranbären och rör om med en sked. Forma små bollar och höll på en plåt med bakplåtspapper. Tips! Blöt händerna med kallt vatten så är det enklare att forma smeten. Platta till bollarna en aning med handen. In i ugn i ca 14 min. Ät direkt när de svalnat eller frys in till en annan dag.

Se liknande recept:
Äggfritt Övrigt gott Tårtor & kakor

2 svar på ”Nötiga kakor med banan”

Goda! Känner lite sötma från bananen. Bytte ut tranbär mot riven kokos istället då jag inte hade tranbär hemma.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *