Glass på bananer

Bananer är urgoda att frysa in som de är och sedan ätas som glass. Ännu godare blir de om du doppar dem i syrliga hallon och krossade nötter.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(18)

4 st

•2 bananer
•1 dl färska hallon
•1 tsk chiafrön
•1 dl finhackade valfria nötter (t ex dessa nötter)
•4 glasspinnar av trä

Gör så här
1. Mixa hallon och chiafrön i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Det går även bra att använda frysta hallon, men då kan det vara en god idé att koka dem en minut för att bli av med eventuellt norovirus.

2. Häll upp smeten på en tallrik och de krossade nötterna på en annan tallrik.

3. Skala bananerna och dela dem i två. Stick in glasspinnar i botten på bananerna.

4. Doppa bananerna i de krämen med hallon och sedan i de krossade nötterna. Lägg på en frystålig form/tallrik och in i frysen. Klart!

Se liknande recept:
Äggfritt Glass

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *