Linsplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

För hälsan är det bra att äta minst 500 gram grönsaker och frukter per dag. Det kanske inte alla tycker är så enkelt att komma upp i så ett tips är att gömma lite extra grönsaker i maten. T ex som jag gjort i dessa överraskande goda plättar som innehåller linser. Gott för både barn och vuxna. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(40)

ca 12 små

•1 dl förkokta gröna/röda linser (utan spad)
•1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
•2 ägg
•0,5 dl valfri mjölkdryck
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•1 nypa salt (ej till bebis)
• Servera med t ex sylt och kokosgrädde eller vispgrädde om ni tål det

Gör så här
1. Kör alla ingredienser i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Låt smeten vila några minuter så suger den åt sig av psylliumhusken och får en fastare form. Psyllium bidrar även med fibrer som är bra för magen.

3. Sätt på en stekpanna på medelvärme med valfri olja i. Måtta upp smet med t ex ett matskedsmått. Stek på medelvärme på varje sida. Klar att servera. Håller i kylskåp i några dagar. Går även bra att frysa in. Servera med t ex sylt och kokosgrädde eller vispgrädde (mjölkprotein).

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

4 svar på ”Linsplättar”

Gjorde dessa, men när jag haft i fiberhusken blev. smeten så tjock att den inte gick att klicka ut ens, mer som en bulldeg… Ska den bli så tjock? Stämmer proportionerna?

Smeten är lite tjockare. Men jag gissar att du hade vanlig fiberhusk och inte just den jag länkar till som är gjord på fröskal. Med den blir smeten inte lika tjock nämligen. Men hoppas ändå det går att laga och blir gott 🤗

Svara

Ah, ja, det var vanlig fiberhusk! Får prova igen med psylliumhusk om jag hittar det (verkar ha utgått ur sortimentet i vår butik). Eller ta mindre fiberhusk. Jag löste det genom att hälla i mer mjölk och det funkade också. Tack för svar!

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *