Linsbiffar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Dags för ett matigare mellanmål med gröna linser. Linser är bland det nyttigaste du kan äta. De är järnrika och innehåller även andra mineraler så som kalcium och även B-vitaminer och fibrer. Dessutom är de fyllda med protein. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(20)

ca 8 st

•1 förkokta gröna linser (380 g)
•0,5 gul lök
•1 ägg
•1 tsk rökt paprikapulver eller söt paprika
•1 tsk gurkmeja
•1 krm svartpeppar
•2 krm salt (ej till bebis)
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•Valfri olja att steka i
•Eventuellt sylt att servera med

Gör så här
1. Hacka löken i mindre bitar, skölj av linserna och häll sedan ner alla ingredienser i en mixer och kör. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Låt smeten vila några minuter så suger den åt sig psylliumhusken och blir mer fast.

3. Sätt på en stekpanna på medelvärme med olja i. Forma ca åtta bollar av smeten och lägg ner i stekpannan. Platta till dem en aning med en stekspade. Stek några minuter på varje sida. Klart. Går utmärkt att frysa in. Servera som de är eller med en god sylt.

Tips! Stek biffarna i en gjutjärnspanna. Det bidrar till mer järn i maten.

Se liknande recept:
Matiga biffar Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *