Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Dags för ett matigare mellanmål med gröna linser. Linser är bland det nyttigaste du kan äta. De är järnrika och innehåller även andra mineraler så som kalcium och även B-vitaminer och fibrer. Dessutom är de fyllda med protein. Smaklig mellis!
ca 8 st
•1 förkokta gröna linser (380 g)
•0,5 gul lök
•1 ägg
•1 tsk rökt paprikapulver eller söt paprika
•1 tsk gurkmeja
•1 krm svartpeppar
•2 krm salt (ej till bebis)
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•Valfri olja att steka i
•Eventuellt sylt att servera med
Gör så här
1. Hacka löken i mindre bitar, skölj av linserna och häll sedan ner alla ingredienser i en mixer och kör. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Låt smeten vila några minuter så suger den åt sig psylliumhusken och blir mer fast.
3. Sätt på en stekpanna på medelvärme med olja i. Forma ca åtta bollar av smeten och lägg ner i stekpannan. Platta till dem en aning med en stekspade. Stek några minuter på varje sida. Klart. Går utmärkt att frysa in. Servera som de är eller med en god sylt.
Tips! Stek biffarna i en gjutjärnspanna. Det bidrar till mer järn i maten.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
4 svar på ”Urgoda linsbiffar”
Hej! Går det att byta ut linserna mot bönor?
Ja, det borde funka fint 😍
Hej, använder så sällan linser så måste fråga. Går det lika bra med röda linser? Vad är skillnaden?
Hej! Både gröna och röda linser är nyttigt. Röda är lite mjöligare i sin konsistens och smak än just gröna men det borde också gå bra att laga dessa med röda 😍