Kurser och recept inom barn och mat av kostrådgivare

RECEPT OCH FOTO ISABELLE STÅHL

Hulkenplättar

Min mixer

Servera så här

Smart inköpslista

Köp en bok

Onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Min mixer

Servera så här

Köp en bok

Inköpslista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och MatHem.

Jag kallar dem hulkenplättar för deras gröna färg och för att de är fyllda med en av våra mest näringsrika grönsaker – ärtor. Dessa matiga plättar går snabbt att göra, är enkla att tillaga och smakar supergott. Ett perfekt mellis som är greppvänligt vilket gör det både roligt för barnet att äta själv och att äta på en utflykt. Gott för både barn och vuxna såklart och funkar toppen att frysa in om det blir några plättar över.

ca 14 st

Gör så här

  1. Mixa havregrynet och bakpulvret först. Denna fantastiska mixer använder jag.
  2. Använder du frysta ärtor och majs, tina dem innan eller värm i en kastrull med vatten. Häll av vattnet och mixa sedan alla ingredienser.
  3. Olja en stekpanna och klicka ut ett matskedsmått smet per plätt i pannan.
  4. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Klart!

Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Läs mer om detta här.

Hemmagjorda plättar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(39)

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Köp en receptbok med näringsrika mål av kostrådgivaren Isabelle Ståhl

7 svar på ”Hulkenplättar”

Den godaste någonsin! Mitt barn äter de gärna närsom helst under dagen. Ibland vill han absolut inte äta mat och då blir hulkenplättar hans huvudrätt.

Svärmor har lagat dessa plättar åt sonen och han fullkomlig älskar dom! Dags för mig att göra ett gäng och frysa in nu också🤌🏽😋

Lämna gärna en kommentar

Obligatoriska fält är märkta *

Köp en bok

Gå onlinekurs

Fler goda recept

Tips och fakta

Receptbok

Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.

Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.