Havrevälling

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.

Hemmagjord välling är både enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på mineralerna järn och zink samt vitaminerna tiamin och folsyra. Välling kan vara ett bra alternativ ibland till ett snabbt mellanmål. Tänk på att variera kosten även till barn. Dels pga smakutvecklingens skull men också för att de ska få i sig tillräckligt med näring.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(23)

ca 1-2 portioner

•2 dl vatten
•2 msk glutenfritt havremjöl
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja
•0,5 krm vaniljpulver

(totalt ca 0,9 mg järn)

Gör så här
1. Koka upp vattnet tillsammans med havremjöl och vaniljpulver på medelvärme. Rör hela tiden med en visp och ställ av så snart det tjocknat en aning.

2. Vispa ner resten av ingredienserna. Servera i exempelvis en nappflaska, pipmugg, flaska med sugrör eller ett glas. Spara det som blir över till dagen efter.

Se liknande recept:
Äggfritt Drycker Nötfritt

4 svar på ”Havrevälling”

Jag gjorde en stor mugg till mig själv. 3 msk havremjöl till 2 dl vatten och två dl havredryck 1tsk rapsolja och några saltkorn.

Hej hej! Som du ser har jag också räknat ut hur mycket järn just denna välling ger. Det finns nämligen en hel del järn i havremjölet. Vill du addera extra järn skulle jag använda Mini+.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *