Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Hemmagjord välling är både enkelt och går snabbt att göra. I denna glutenfria välling har jag valt ett mjöl som är rikt på mineralerna järn och zink samt vitaminerna tiamin och folsyra. Välling kan vara ett bra alternativ ibland till ett snabbt mellanmål. Tänk på att variera kosten även till barn. Dels pga smakutvecklingens skull men också för att de ska få i sig tillräckligt med näring.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(39)

ca 1-2 portioner

•2 dl vatten
•2 msk glutenfritt havremjöl
•2 dl valfri mjölkdryck
•0,5 tsk rapsolja
•0,5 krm vaniljpulver

(totalt ca 0,9 mg järn)

Gör så här
1. Koka upp vattnet tillsammans med havremjöl och vaniljpulver på medelvärme. Rör hela tiden med en visp och ställ av så snart det tjocknat en aning.

2. Vispa ner resten av ingredienserna. Klar! Spara det som blir över till dagen efter.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord välling | Nyttig | Godaste | Bästa | Barnvälling | Havrevälling | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri

22 svar på ”Havrevälling”

Jag gjorde en stor mugg till mig själv. 3 msk havremjöl till 2 dl vatten och två dl havredryck 1tsk rapsolja och några saltkorn.

Hej hej! Som du ser har jag också räknat ut hur mycket järn just denna välling ger. Det finns nämligen en hel del järn i havremjölet. Vill du addera extra järn skulle jag använda Mini+.

Svara

Det går jättebra. Jag brukar ha en glasflaska som man kan värma i mikron 🤗

Svara

Jag brukar tillsätta två torkade aprikoser när jag kokar vällingen och sedan mixa den, så blir det ytterligare lite mer järn. Och god smak 🙂

Det blev riktigt gott och förvånansvärt sött ändå!
Man skulle kunna byta rapsoljan till kokosolja va? Eller har det någon särskild näringstillförsel?

Åh vad skoj! Det går fint att byta ut till kolosolja, olivolja osv. Många dietister rekommenderar ofta rapsolja till barn då det innehåller omega-3. Variera lite, det är alltid bra!

Svara

Hej! Vi har testat alla vällingrecept men har lite problem med att det känns som de blir stopp i flaskorna. Ska det vara något specifikt mjöl? Typ utan ”skal”?

Vilken typ av flaska använder du?

Tack för fin inspiration:)

Halloj! Det gäller att ha en flaska med större hål. Vi har tidigare kört på L. Nån gång klippte jag till och med lite i en flaska för större hål. Det ska funka med vanligt havremjöl och du kan även byta mot bovete-, durra- eller teffmjöl. De har alla samma konsistens.

Svara

Några dagar. Rör om/Skaka den. Lukta och smaka gärna så du vet att den smakar bra.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *