Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Saftiga, goda och helt glutenfria hallonmuffins. Innehåller fibrer, mineraler, vitaminer och antioxidanter.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(28)
ca 12 st små
• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 1 ägg
• 1 banan
• 3 msk smör eller margarin
• ca 1 dl hallon
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Smält smöret/margarinet.
3. Mixa alla ingredienser förutom hallonen. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Häll upp smeten i formar och stoppa sedan ner några hallon i formarna. In i ugnen i ca 13 min. Frys in de som inte äts upp idag.
Här hittar du mina serveringstips.
15 svar på ”Hallon- och bananmuffins”
Hej! Är sugen på att testa dessa men är allergisk mot mandel. Vad kan jag använda istället? Tack!
Hejsan! Du kan antingen köpa valfri andra nötter och mixa till ett mjöl och använda. Annars skulle jag testa med riven kokos och mixa lätt. Samma mängd 😋
Hej! Jag bakade just dessa och bara smeten var smaskens! Men trots att jag gjorde dubbel sats fick jag bara till 12 muffins, har jag enorma muffinsformar eller har du några i mindre format än ”normala”? 😊
Så kul att du gillar dem. Ja, i detta recept har jag en mindre form som kallas minimuffin.
Om jag inte har teff/durra/bovetemjöl hemma, går det att ta samma mängd men mandelmjöl? Eller rekommenderar du något annat?
Då mandelmjöl har en annan konsistens än de andra mjölerna kanske du behöver addera lite extra mandelmjöl. Du kan annars byta ut teff/durra/havre/bovete-mjöl mot vetemjöl (innehåller däremot gluten och är inte lika näringsrikt). Har du annars havregryn kan du mixa det till ett mjöl och ha samma mängd som övriga mjöler 🙂
Jätte goda och bra muffins !!
Hej!
Går det att byta ut ägget mot något veganskt? Vad rekommenderar du?
Prova om det funkar med kikärtsspad 😍 läs mer här: https://mellistipset.se/aggallergi/
Går de bra att använda frusna tinade bär? Tänker att eventuella virus bör försvinna i ugnen? Och tror du tiden bör förlängas om jag använder större muffinsformar? 🙂
Du kan använda frysta bär och eventuellt virus kommer försvinna i ugn. Läs mer om detta här: https://mellistipset.se/maste-man-koka-alla-bar/
Tror du kan behöva förlänga tiden i ugn något om du har större formar 😍
Synd att det inte står att det är 12 små formar i receptet, trodde jag hade gjort fel eftersom smeten aldrig hade räckt till 12 vanliga muffinsformar. Står inte heller var i ugnen man ska placera dom? Blir en chansning nu och hoppas att det är i mitten som det mesta annat. Hoppas att smaken blir bra 🙏
Hoppas de blev goda. Mitten stämmer. Jag har uppdaterat texten till 12 små nu. Tack för din feedback.
Provade att ha i finhackade äpplen med kanel istället för hallon och det blev smaskens! Jag använder muffinsplåt och de blir lika bra varje gång 🙂