Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Hösten är här och ju längre in i hösten och vintern vi kommer blir det kanske också mer vanligt att köpa endast frysta bär. Tänk då på att koka just importerade frysta bär för att bli av med eventuellt magsjukevirus. De färska och de svenska frysta bären behöver vi däremot inte koka. Här är ett recept på en god glass gjord på fryst bärmix och kokosgrädde.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

ca 8 st

•ca 250 g frysta bär
•en skvätt vatten
•1 msk chiafrön
•250 ml kokosgrädde eller vispgrädde
•3 st färska dadlar

Gör så här
1. Häll bären i en kastrull med en skvätt vatten, ca 0,5 dl.
2. Låt koka upp på medelvärme under omrörning.
3. Kärna ur dadlarna och häll i dem och chiafröna i kastrullen. Mixa nu smeten med stavmixer. Denna fantastiska stavmixer använder jag.
4. Låt bärsmeten svalna innan du häller i grädden. Rör om.
5. Häll upp den goda smeten i glassformar och in i frysen. Klart!

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Bebisrecept | Glutenfri | Bananglass | Jordgubbsglass | Bebisglass | Barnglass | Nyttig | Godaste | Bästa | Hemmagjord glass | Näringsrikt | Sockerfri | Utan tillsatt socker

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *