Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Prova denna goda chiapudding med smak av choklad. Den innehåller både pumpakärnor och chiafrön som ju är fyllda med mineraler och fibrer. Ett gott mellanmål för både barn och vuxna.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 2 portioner

Chiablandning
•1 msk pumpakärnor
•3 färska dadlar (urkärnade)
•1 msk kakao
•2,5 dl valfri mjölkdryck
•2 msk chiafrön

Topping 
•1 msk kakaonibs
•1 msk kokosflingor

Gör så här
1. Börja med att köra pumpakärnorna i en liten mixer. Denna fantastiska mixer och visp använder jag.

2. Kärna ur dadlarna och lägg dem i mixern tillsammans med kakao och 0,5 dl mjölkdryck. Kör tills dadlarna lösts upp.

3. Addera resten av mjölkdrycken och chiafröna. Rör ordentligt med en visp. Låt stå i kylskåp i minst 4 timmar (gärna över natten) och har du möjlighet rör du om några ggr under tiden.

4. Dags att ta fram chiablandningen. Addera mer mjölkdryck om du önskar lösare konsistens. Häll sedan upp i serveringsglas eller skålar.

5. Ät som den är eller toppa med lite kakaonibs och riven kokos.

Serveringstips
Servera chiapuddingen i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Fler serveringstips här. Denna goda pudding kan du servera barn från 4 månaders ålder. I början så klart bara som pyttesmå smakprover för att sedan trappa upp storleken när det blir lite större.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *