Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och KitchenTime.

Prova dessa små, goda och nyttiga brownies. De är helt utan tillsatt socker, gluten och mjölkprotein. Dessutom innehåller de en mängd mineraler, vitaminer och fibrer. Perfekt för bebis, barn och vuxen. Gott till både mellanmål och fika. Smaklig mellis.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(11)

ca 12 st

•75 g smör eller margarin
•3 färska dadlar
•1 ägg
•1,5 dl mandelmjöl
•0,5 dl havremjöl
•1 krm vaniljpulver
•1,5 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 msk kaffe (valfritt)

 

Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 180 grader.

2. Smält smöret och kärna ur dadlarna.

3. Börja med att mixa dadlarna och ägget tills dadlarna lösts upp. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Kör sedan alla ingredienser tillsammans tills allt blandats väl.

5. Klä en brödform (ca 10×25 cm) med bakplåtspapper och häll ner smeten. In i ugn i ca 10 min. Ta ut och låt svalna, skär i rutor och njut. Funkar utmärkt att frysa in, men jag tror knappast att det bli några över 🙂

8 svar på ”Urgoda glutenfria små brownies”

Vet inte vad jag gjorde för fel men smeten blev en geggig klump som knappt fyllde ut formen.. Får se hur det smakar men jag är skeptisk tyvärr

Hej, det blir inte en lös smet utan den är rätt geggig och man får bre ut den i formen med hjälp av t ex en slickepott. Kan du ha haft en lite större form än jag? Min är 10×25 cm. Hoppas den blir god iaf. Detta är verkligen en av våra favoriter här hemma 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *