Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Plättar är ett enkelt och gott mellanmål för både små och stora. Prova dessa goda, gjorda på kikärtsmjöl. De har en lätt och nötig smak, är helt glutenfritt och rika på fiber och järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(8)

7 st

•2,5 dl kikärtsmjöl
•1 tsk bakpulver
•1 tsk psylliumhusk
•0,5 tsk kardemumma
•0,5 tsk salt (ej till bebis)
•2 msk rapsolja eller annat valfritt fett
•2,5 dl vatten
•ca 1 dl frysta svenska blåbär
•Eventuellt kokosgrädde att servera med

Gör så här
1. Blanda först de torra ingredienserna.

2. Ha i resten av ingredienserna (förutom blåbären) och vispa väl. Denna fantastiska visp använder jag.

3. Låt gärna smeten vila i 10 min innan du börjar steka.

4. Smörj en stekpanna med valfritt fett och sätt på plattan på medel till hög värme.

5. Måtta upp valfri mängd smet i pannan. Jag tog ca 0,75 dl smet. Ha på några blåbär i smeten och stek på båda sidor.

6. Servera som de är eller med t ex kokosgrädde och några extra blåbär.

Järn
Vill du lära dig mer om barn och järn – missa inte Mellistipsets järnkoll här.

2 svar på ”Gluten- och äggfria plättar med blåbär”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *