Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Dessa saftiga goda muffins funkar såväl som mellis, frukost och fika. Innehåller en mängd näring och är helt utan tillsatt socker. Mums!
ca 9 st
•1 dl riven kokos
•1,5 dl havregryn
•1 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•3 ägg
•2 mindre bananer
•4 msk rapsolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•1 dl blåbär
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja att köra de torra ingredienserna i en mixer tills de blivit ett fint mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienser, förutom blåbären, och mixa igen.
4. Häll ner blåbären och rör runt med en sked.
5. Häll smeten i formar och in i ugn ca 15 min. Förvara de ni inte äter upp direkt i frysen.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
42 svar på ”Blåbärsmuffins”
Hej jag behöver veta på vilken fals i ugnen man gräddar.
Mvh Jessica
Hejsan! Till alla Mellistipsets recept rekommenderar jag fals 2 av 5 (nedre mitten) 🙂
Kan man byta fiberhusk mot mjöl?
Fiberhusken gör muffinsen mer saftiga och fiberrika och även så att smeten håller ihop bättre. Det går bra att utesluta den helt i receptet om du vill.
Vilken mjölkdryck menar du?
Välj en valfri mjölkdryck ni tål. T ex vanlig komjölk eller byt ut mot ett växtbaserat alternativ så som mandeldryck, havredryck osv 😋
Om man vill ha muffinsarna framme en dag, är det i kylskåp man ska förvara dom då?
Ja, då rekommenderar jag kylskåp 🤗
Kan man byta ut blåbär mot tex Jordgubbar istället?
Det låter jättegott. Gör det 😋
Från vilken ålder funkar dessa?
Alla recept innehåller ingredienser som barn från fyra månader får smaka på. I början äter de såklart pyttelite och då får du frysa in eller äta upp resten själv. Till de allra minsta kan det vara bra att nypa av små bitar och ge eller låta barnet själv få gnaga/suga på en riktigt stor bit (hela muffinsen). När små barn får en stor bit brukar de nämligen kunna reglera längden rätt bra själv som de får in i munnen och du är ju såklart med och hjälper till så det inte blir för stora bitar 🤗
De här var en riktig hit hos dottern!
Åh vad kul!
Hej! Kan man utesluta eller byta ut kokosen med något annat?
Du kan byta ut kokosen mot samma mängd mandelmjöl eller havregryn 🤗
Om man vill göra dessa(eller andra) i såna miniformar istället för standard storlek på muffins, bör man sänka temperaturen i ugnen, eller bara ha inne kortare tid? Har du testat?
Jag skulle köra samma temperatur men kanske någon/några minuter kortare 🤗
Det här blev så bra! Lilltjejen gillade dem mycket och jag med 😃 saftiga och goda
Vad roligt 🥰
Bara mig all smet smälte ut för?😅 ska prova med muffinsplåt nästa gång! Mycket goda annars, tusen tack för all inspiration ☺️
Åh nej, vad tokigt! Hoppas på bättre lycka nästa gång 🤩
Kan jag byta ut rapsoljan mot kokosolja?
Det går jättebra!
Kan du inte istället delge mått för havremjöl och kokosmjöl istället för att man måste mixa hela gryn?
Jag upplever att mixad riven kokos och kokosmjöl inte har exakt samma uppsugningsförmåga och därför rekommenderar jag just riven kokos här i detta mått. Annars kan du testa med 0,75 dl kokosmjöl och se om det också blir lika bra. Vill du ta havremjöl istället kan du ta ca 1,2 dl 🤩
Kan man byta ut banan mot något annat? 😍
Kolla istället in mitt recept som heter Vaniljmuffins och addera blåbär om du önskar 🌷
Kan man möjligtvis byta ut mjölkdryck mot youghurt i receptet?? 🙂
Det borde funka fint!
Kan man byta ut bananer mot något ( pga allergi) ?
Då vill jag tipsa dig om ett av mina andra muffinsrecept utan banan, så kan du addera några blåbär i det istället. Kolla t ex in detta: https://mellistipset.se/recept/vaniljmuffins/
Jag testade detta receptet idag men blev en aning besviken när jag tog ut dem eftersom de sjunk ihop direkt. Har testat att göra muffins tidigare ett fåtal gånger men har aldrig lyckats få upp höjden. Dessa som var så fina i ugnen. Jag antar att jag gjort något fel.
Jag använde 0,75dl kokos och 1,75dl havregryn. Jag valde att använda kokosdryck och att byta ut hälften av blåbären mot krossade hallon (hade bara förkrossade hallon). Smeten var extremt tjock så jag klickade ut den i formarna med sked. Muffinsarna smakade kokos (så gott!) men inga bär så det behöver jag öka. Har du någon aning om vad som kan vara anledningen till att de sjunk ihop nör jag tig ut dem?
Halloj! Ja om man ändrar receptet så kan det ju komma bli annorlunda. Storleken på bananerna kan också ha betydelse. Om du vill satsa på ett mer fluffig muffins skulle jag utgå från t ex detta recept (du kan ta bort kakaon och addera t ex blåbär i den: https://mellistipset.se/recept/chokladmuffins-med-kokos-och-mandel/
Lycka till 🥰
Hej! Jag har nu testat detta recept 2 ggr. Båda gångerna har jag haft dom i ugn i dubbelt så lång tid men ändå så bakas bara toppen, resten av muffins är helt degiga. Tycker smeten redan ser vattnig ut innan jag häller i form. Köpte psyllium som du rekommenderade men det står skal på paketet, kan det va det?
Jaså vad tråkigt. Kan du haft en extra stor banan? Nästa gång jag bakar dem ska jag våga bananen för det är ju så stor skillnad på bananers storlek. Kanske är det det, eller psylliumhusken. Jag använder denna som heter psylliumfröskal:
Psylliumfröskal: https://adtr.co/D6xEwb
Supergoda muffins! Uppskattade av både mig och sonen.
Åh, vad glad jag blir 💜
Min son är så kräsen! Testat så många olika recept, dessa är vinnande här hemma!
Kan man använda frysta blåbär?
Det går utmärkt 😍