Apelsin- och chokladmousse till Halloween

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.

En rolig och god mousse för både stora och små att bjuda på under Halloween. Utan tillsatt socker och fri från ägg, gluten och mjölkprotein.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(0)

ca 2–4 portioner

• 1 tetrapack kylskåpstempererad kokosgrädde (250 ml)
• 3 färska dadlar
• 1 msk kakao
• 0,5 ekologisk apelsin (rivet skal och lite saft)

Gör så här
Kärna ur dadlarna och lägg i en mixer med kokosgrädden och kakaon. Riv det yttersta skalet från en halv apelsin och pressa ut lite av saften. Mixa allt och spritsa sedan moussen på ett litet fat eller i ett glas. Denna fantastiska mixer använder jag. Addera små ögon av exempelvis russin, små frön eller med de jag använde (av socker) som finns att köpa på Panduro. Servera direkt.

Serveringstips för barn
Servera moussen i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik. Fler serveringstips här.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *