Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Varsågod! Här är världens godaste bananbröd 🙂 Ett näringsrikt och magiskt gott recept, du måste prova. Jag hade i några chokladknappar, men detta är helt valfritt. Välj mellan jordmandelmjöl eller mandelmjöl. Jordmandelmjöl är nötfritt men lika saftigt och gott som mandelmjöl. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(18)

ca 12 skivor

•2,5 dl jordmandelmjöl (nötfritt) eller mandelmjöl
•1 msk chiafrön eller mixade pumpakärnor (för extra järn)
•0,5 tsk vaniljpulver
•2 msk kakao
•1 tsk bakpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•2 msk kokosolja
•3 ägg
•3 bananer (en av dessa som topping)
•Valfri olja till brödformen
•Några chokladknappar eller hackad choklad (valfritt)

Gör så här
1. Sätt ugnen över- och undervärme 175 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
3. Mosa två bananer, spara den tredje, och häll sedan i resten av ingredienserna i bunken och vispa allt. Denna visp använder jag.
4. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med valfri olja.
5. Häll i smeten i brödformen.
6. Skär nu den tredje bananen i mitten på längden och lägg skivorna ovanpå smeten.
7. Grädda i ugn i ca 50 min. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa in.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Mjuk banankaka | Nyttig | Bröd | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

13 svar på ”Näringsrikt bananbröd med choklad”

Absolut. Du kan utesluta kakao helt eller t ex ta 1 tsk kardemumma eller 0,5 msk ceylonkanel 😍

Svara

Går den att göra utan mjöl eller något som man kan använda ist? Försöker gå ner i vikt men vill testa denna 🙂

För vi att kunna bliv ett bröd behövs någon typ av mjöl i detta recept. Vill du inte använda mandelmjöl kan du prova med samma mängd havregryn eller ta hälften havregryn och hälften kokosflingor som du mixar till ett mjöl 😍

Svara

Hej! Kan man ha den på köksbänken i en påse över natten? Eller blir den dålig/ torr?
Kalas imorrn. Hoppas du svarar 😅

Hej där! Bäst att förvara i kylskåp eller frysen. Då det är så färska ingredienser tål den bara att stå framme nån dag 🙂

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *