Bröd med zucchini

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

Här kommer ett superenkelt, saftigt, gott och näringsrikt brödrecept. Mandel, bovete och havre innehåller bland annat järn som ju barn har svårt att få tillräckligt av. Zucchinin gör brödet extra saftigt och dessutom innehåller den c-vitamin vilket ökar järnupptaget. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 15 skivor

• 3 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 2 tsk bakpulver
• 2 krm salt (ej till bebis)
• 4 msk rapsolja
• 1 dl mandeldryck eller annan mjölkdryck
• 2 ägg
• 100 g finriven zucchini (ca en halv zucchini)
• Lite rapsolja till brödformen

Gör så här
Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader. Tvätta zucchinin och finriven den sedan. Häll ner alla ingredienser i en bunke och blanda väl eller använd en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag. Smörj en avlång brödform (ca 25×10 cm). Häll ner smeten i formen och in i ugn i ca 20 min. Servera med valfritt pålägg. Tips! Skär upp i skivor och frys in så är de enkla att plocka fram och tina när det är mellisdags.

Se liknande recept:
Bröd & matmuffins

6 svar på ”Bröd med zucchini”

1dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl vad kan man ersätta med då jag blev sugen på dessa detta men har inte tänkt att åka handla snart

Det går även att använda vetemjöl om du har det och tål gluten. Innehåller dock inte så mycket näring som de övriga jag nämnt 🤗

Svara

1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl vad kan det ersättas med om man inte har de hemma

Hej!
Så taggad på att beta av alla dina härliga recept! En fundering jag dock ofta har är hur man bäst tinar saker som man fryst in. Har du något bra tips? Är det framförhållning som gäller när man tar fram från frysen eller kan man micra t.ex. några brödskivor? Eller blir det bara jättetorrt då kanske?

Kul att du är så taggad. Jag brukar alltid köra i mikron och tycker det funkar toppen 😀

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *