Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Sveriges kanske godaste, enklaste och mest näringsrika hallonpaj. Du bara måste prova detta goda recept. Ät den som en bar, god kaka eller servera med valfri vispad grädde. Perfekt som fika eller mellanmål till dig och barnen. Mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

ca 4 portioner

•2 msk pumpakärnor
•2 dl havregryn
•0,5 tsk vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•4 färska dadlar (tips på ersättning finns här)
•2 ägg
•2 dl frysta hallon
•1 msk rapsolja eller annan valfri olja

Gör så här
1. Börja med att köra pumpakärnorna till ett mjöl i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Häll mjölet från pumpakärnorna i en bunke tillsammans med havregryn, vaniljpulver och salt.
3. Kärna ur dadlarna och mixa dem tillsammans med äggen.
4. Hacka de frysta hallonen i mindre bitar.
5. Blanda nu alla ingredienser i bunken med en visp eller en sked.
6. Häll smeten i en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm. In i mikrovågsugnen i ca 5 min på full effekt utan mikrolock (tiden kan variera beroende på storlek på formen).

Tips! Vispa ihop valfri grädde (t ex vispgrädde eller vispbar kokosgrädde) med lite vaniljpulver i. Serva med kakan och njut! Kakan håller i kylskåp några dagar och ännu längre tid i frysen. Du kan även servera kakan precis som den är. T ex som en liten bar. Mums!

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hallonbars | Nyttig | Godaste | Bästa | Hallonkaka | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW

Ett svar på ”Snabb och näringsrik hallonpaj”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *