1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kör de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna.
4. Häll ner resten av ingredienserna och mixa en stund.
5. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med fett och häll i smeten.
6. In i ugnen i ca 15-20 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar eller varför inte i tärningar. Går utmärkt att frysa in.
Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.’
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Gillar du Mellistipsets recept? Beställ en receptbok redan idag och få hem en samling goda, näringsrika recept som går snabbt att tillaga. Skapat av kostrådgivare och tvåbarnsmamma.
Ännu fler goda, snabba och nyttiga recept i boken.
Receptbok
Ännu fler goda och nyttiga recept i boken.