Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren och Kocken.

Mjuka, gyllene grötpinnar med smak av saffran. Fyllda med näring och fibrer och perfekt litet mellanmål även för den allra minsta krabaten att träna på att hålla i och äta själv.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(10)

ca 12 st

• 2 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm malen saffran
• 1 ägg
• 3 färska dadlar
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk rapsolja + valfritt fett till formen

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Kör de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Kärna ur dadlarna.

4. Häll ner resten av ingredienserna och mixa en stund.

5. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med fett och häll i smeten.

6. In i ugnen i ca 15-20 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar eller varför inte i tärningar. Går utmärkt att frysa in.

Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *