Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Solgula plättar med saffran. Utan gluten, mejeriprodukter och socker. Servera med lingon eller något annat gott tillbehör.
Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)
ca 1–2 portioner
• 0,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 krm malen saffran
• 2 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 ägg
• Kokosolja att steka i
• Lingon eller annat gott tillbehör
Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser. Denna fantastiska visp använder jag. Häll smeten i ett plättjärn eller måtta upp lagom stora plättar i en stekpanna med hjälp av ett matskedsmått. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med exempelvis lingon. Tips! Stek i en gjutjärnspanna. Det tillför extra järn till maten.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.