Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Solgula plättar med saffran. Utan gluten, mejeriprodukter och socker. Servera med lingon eller något annat gott tillbehör.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(1)

ca 1–2 portioner

• 0,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 krm malen saffran
• 2 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 ägg
Kokosolja att steka i
• Lingon eller annat gott tillbehör

Gör så här
Vispa ihop alla ingredienser. Denna fantastiska visp använder jag.  Häll smeten i ett plättjärn eller måtta upp lagom stora plättar i en stekpanna med hjälp av ett matskedsmått. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Servera med exempelvis lingon. Tips! Stek i en gjutjärnspanna. Det tillför extra järn till maten.

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *