Mjuk pepparkaka

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Makalöst god mjuk pepparkaka fylld med näringsrika ingredienser.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(4)

ca 12 skivor

• 2 dl mandelmjöl
• 1 dl teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl
• 2 tsk bakpulver
• 1,5 tsk pepparkakskrydda
• 2 msk kokosolja
• 8 färska dadlar
• 4 ägg
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
Kokosolja att smörja formen med

Gör så här
Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader. Kärna ur dadlarna och kör sedan alla ingredienser i en mixer till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 35-50 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar.

Se liknande recept:
Bröd & matmuffins

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *