Saffransgrötpinnar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Mjuka, gyllene grötpinnar med smak av saffran. Fylld med näring och fibrer och perfekt litet mellanmål även för den allra minsta krabaten att träna på att hålla i och äta själv.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

ca 12 st

• 2 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm malen saffran
• 1 ägg
• 3 färska dadlar
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk rapsolja + valfritt fett till formen

Gör så här
Sätt på ugnen på varmluft 175 grader. Kör de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag. Kärna ur dadlarna. Häll ner resten av ingredienserna och mixa en stund. Smörj en avlång form ordentligt med fett. Häll i smeten i en brödform (ca 10×25 cm) och in i ugn. In i ugnen i ca 15-20 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar eller varför inte i tärningar.

Se liknande recept:
Grötpinnar Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *