Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Röda plättar gör maten ännu lite roligare. Rödbetor innehåller mycket fibrer och antioxidanter. De kan öka prestationen vid träning, hålla nere blodtrycket och hjälpa till att bilda nya celler. Dessutom är de söta och goda. Perfekt som ingrediens i dessa mellis-plättar. Recept, som vanligt, från 4 månader.
ca 10 st
• 1 dl havregryn
• 1 msk pumpakärnor
• 0,5 tsk bakpulver
• 2 ägg
• 1 rå rödbeta (ca 70 g)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 tsk kokosolja
• Kokosolja till stekning
• Servera med vispad kokosgrädde och frystorkade hallon
Gör så här
1. Skala rödbetan och grovriv den.
2. Häll ner de torra ingredienserna i en mixer och mixa till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll ner resten av ingredienserna och mixa till en slät smet.
4. Klicka ut ca en matsked stora plättar i en stekpanna och stek på medelvärme på båda sidor. Klart!
Servera som de är, eller t ex med kokosgrädde och frystorkade hallon. Mums!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Rödbetsplättar”
Det är väl farligt för bebisar upp til och med 1 år att äta rödbeta? De säger de på min BVC och Livsmedelsverket?
Hej Nadja. I Sverige finns inga råd om att undvika rödbeta till barn under ett år. Däremot ska man inte ge barn under ett år rödbetsjuice. Jag har skrivit ett inlägg om detta där du även ser källor om detta från Livsmedelsverket. Se detta inlägg här.