Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
BVC lärde mig att en ärta är så liten att den inte behöver delas gällande risken för att fastna i halsen. Perfekt ju att träna t ex pincettgreppet med. Dessutom är ärtor en av våra näringsrikaste grönsaker. Så varför inte kombinera dessa med en god pannkaka?
ca 9 st
• 1,5 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 dl frysta ärtor
• 1 msk rapsolja eller annan valfri olja
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa det torra först och ha sedan i resten (förutom ärtorna) och blanda. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Häll sedan smeten i muffinsformar eller och lägg i några ärtor i varje muffins.
4. In i ugnen i ca 13 min.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Ugnspannkaka | Nyttig | Godaste | Bästa | Pannkaksmuffins | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

10 svar på ”Pannkaksmuffins med ärtor”
Hur länge håller sig dessa i kylskåp?
Hejsan! De håller några dagar i kylskåp och betydligt längre i frysen 😊
Hej! Kan man även mixa in ärtorna eller blir konsistensen konstig då? Samt, hur många/mycket hade du då tagit på ett ungefär?
Det går alldeles utmärkt att mixa ner några ärtor i smeten. Ta kanske 0,5 dl ärtor. Se gärna mitt recept på Hulkenmuffins också som har ärtor i sig 🤗
Vad skall jag ha oljan till?
Oljan är för att barn under två år behöver extra fett i maten. Det är för att de växer så snabbt. En del barn över två år kan även behöva lite extra fett de också 🙂
Förutom det så gör även oljan att man enklare får ut muffinsen från formen.
Men när ska oljan i? Det steget har kommit bort ser det ut som. Eller ska man bara ha den för att smörja formen? Inte i smeten alltså?
Ja, jag hade skrivit fel. Ha i oljan och blanda med smeten.
Tack snälla