Pannkaksmuffins med ärtor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

BVC lärde mig att en ärta är så liten att den inte behöver delas gällande risken för att fastna i halsen. Perfekt ju att träna t ex pincettgreppet med. Dessutom är ärtor en av våra näringsrikaste grönsaker. Så varför inte kombinera dessa med en god pannkaka?

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(4)

ca 9 st

• 1,5 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 2 ägg
• 0,5 dl frysta ärtor
• 1 msk rapsolja eller annan valfri olja

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.

2. Mixa det torra först och ha sedan i resten (förutom ärtorna och oljan) och blanda. Denna fantastiska mixer använder jag.

3. Häll sedan smeten i muffinsformar eller och lägg i några ärtor i varje muffins.

4. In i ugnen i ca 13 min.

Se liknande recept:
Muffins Nötfritt

7 svar på ”Pannkaksmuffins med ärtor”

Hejsan! De håller några dagar i kylskåp och betydligt längre i frysen 😊

Svara

Hej! Kan man även mixa in ärtorna eller blir konsistensen konstig då? Samt, hur många/mycket hade du då tagit på ett ungefär?

Det går alldeles utmärkt att mixa ner några ärtor i smeten. Ta kanske 0,5 dl ärtor. Se gärna mitt recept på Hulkenmuffins också som har ärtor i sig 🤗

Svara

Oljan är för att barn under två år behöver extra fett i maten. Det är för att de växer så snabbt. En del barn över två år kan även behöva lite extra fett de också 🙂

Svara

Förutom det så gör även oljan att man enklare får ut muffinsen från formen.

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *