Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Meds.

Godis med riktiga bär och grönsaker i. Toppen till både fredagsmyset och som ett litet mellanmål. Passar både barn och vuxna och är superenkelt att göra. I detta recept har jag morot och jordgubbar, men prova gärna med andra goda bär och grönsaker också. Varför inte testa mango och blåbär, hallon och blomkål? Agar agar är ett veganskt pulver gjort på alger. Det är rikt på fibrer och mineraler. Genom att låta det koka tillsammans med vätska fungerar det som gelatin när det svalnat.

Här kan du se videon när jag lagar godiset.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(20)

ca 10 godisbitar

•ca 6 jordgubbar
•2 små morötter (80 g)
•1 msk vatten
•1 krm vaniljpulver (kan uteslutas)
•1 tsk agar agar

Gör så här
1. Gör rent jordgubbarna och moroten.

2. Skala moroten och skär jordgubbarna i mindre bitar.

3. Kör jordgubbar, riven morot och en skvätt vatten i en mixer. Denna grymma mixer jag använder.

4. Häll smeten i en liten kastrull och addera vaniljpulvret och 1 tsk agar agar. Låt sjuda under omrörning i ca 3–4 minuter.

5. Häll upp smeten i mindre formar. T ex i någon av dessa formar, en isbitsform eller i knäckformar.

6. In i kylskåp och låt stelna. Tar någon timme ungefär. Förvaras även i kyl och håller några dagar.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | Godis | Jordgubbar| Jordgubbsgodis | Barngodis| Sockerfritt godis | Nötfri | Äggfri | Kalas | Barnkalas | Naturgodis | Hemmagjort godis

2 svar på ”Nyttigt gelégodis med jordgubb”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *