Morotskaks­bollar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland och Bodystore.

Rawbollar med smak av morotskaka. Morötter är fulla av vitaminer och viktiga näringsämnen, t ex A-vitamin som hjälper till att skydda huden. Att morötter förbättrar synen är tyvärr en myt. Havregryn är fulla med fibrer, vitaminer och mineraler. Perfekt mellis för såväl små som stora.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(42)

ca 10–15 st

• 2 dl havregryn
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 krm kardemumma
• 1 tsk äkta kanel (ceylon)
• 7 färska dadlar
• 2 dl finriven morot
• Eventuellt 1 msk vatten
• ca 1 dl riven kokos att rulla bollarna i

Gör så här
Skala några morötterna. Finriv dem så att du har 2 dl. Kärna ur dadlarna. Mixa allt, förutom kokosen. Denna fantastiska mixer använder jag. Forma sedan små bollar av smeten och rulla i kokos. Klart! Den fina tallriken på bilden hittar du här.

Se liknande recept:
Äggfritt Nötfritt Rawfood & bollar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *