Mandelvåfflor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Till dig som gillar lite mjukare våfflor. Perfekt att ta med på utflykten och att äta hemma. Mandelmjöl är naturligt rikt på fibrer, E-vitamin och mineraler som t ex magnesium och järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(8)

ca 4 st

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 msk fiber- eller psylliumhusk
• 2 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 2 ägg
• 1 msk rapsolja eller annan olja
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• Olja till våffeljärnet
• Servera med exempelvis hallon och denna goda kokosgrädde

Gör så här
Blanda alla ingredienser och låt stå medan våffeljärnet värms upp. Olja våffeljärnet ordentligt, rör om i smeten och häll i en lagom mängd smet i järnet. Glöm inte att olja järnet inför varje ny våffla, annars kan smeten fastna i järnet. Äger du inget våffeljärn går det bra att steka dessa på medelvärme med olja i en stekpanna. Servera som de är eller med något gott på.

Se liknande recept:
Plättar & våfflor

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *