Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Till dig som gillar lite mjukare våfflor. Perfekt att ta med på utflykten och att äta hemma. Mandelmjöl är naturligt rikt på fibrer, E-vitamin och mineraler som t ex magnesium och järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(11)

ca 4 st

• 1 dl mandelmjöl
• 0,5 msk fiber- eller psylliumhusk
• 2 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 2 ägg
• 1 msk rapsolja eller annan olja
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• Olja till våffeljärnet
• Servera med exempelvis hallon och denna goda kokosgrädde

Gör så här
Blanda alla ingredienser och låt stå medan våffeljärnet värms upp. Olja våffeljärnet ordentligt, rör om i smeten och häll i en lagom mängd smet i järnet. Glöm inte att olja järnet inför varje ny våffla, annars kan smeten fastna i järnet. Äger du inget våffeljärn går det bra att steka dessa på medelvärme med olja i en stekpanna. Servera som de är eller med något gott på.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjorda våfflor | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

Ett svar på ”Mandelvåfflor”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *