Majsvåfflor

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Gyllene våfflor gjorda på majsmjöl. Majsmjöl är glutenfritt och faktiskt ett lättsmält mjöl som passar bra för alla med känslig mage. Pumpakärnor är naturligt rik på järn, magnesium och zink. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(7)

ca 3 st

• 1,5 dl majsmjöl
• 1 msk pumpakärnor
• 1 tsk bakpulver
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• 1 krm vaniljpulver
• 1 ägg
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 msk kokosolja
Kokosolja till våffeljärnet
• Servera med kokosgrädde och blåbär eller Mellistipsets sylt

Gör så här
Sätt på våffeljärnet. Mixa pumpakärnorna så att de blir till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.  Blanda sedan alla torra ingredienser först, sedan ner med resten och rör om ordentligt. Olja våffeljärnet ordentligt med valfri olja så att smeten inte fastnar. Häll på lagom mängd smet i järnet. Olja järnet mellan våfflorna och rör lite i smeten mellan varven. Servera som de är eller varför inte med vispad kokosgrädde och blåbär.

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *