Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Ett toppen mellanmål och fika på en och samma gång. Även till dig som vuxen. Prova dessa urgoda små, mjuka blåbärskakor. Från dessa ingredienser får du i sig en mängd mineraler, vitaminer, fibrer och antioxidanter. Dessa kakor kan med fördel skäras i stavar också för enklare grepp för bebisen att hålla i och äta själv. Smaklig mellis!

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(13)

ca 12 små rutor

•1 dl havregryn
•1 dl mandelmjöl
•1 msk pumpakärnor (eller 0,5 msk MINI+ för extra järn)
•0,5 tsk bakpulver
•1 krm vaniljpulver
•4 torkade ekologiska aprikoser
•1 ägg
•1,5 dl valfri mjölkdryck
•0,5 msk valfri olja + en skvätt till formen
•0,5 dl blåbär

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 175 grader varmluft (eller 200 grader på över- och undervärme).
2. Kör havregrynet och pumpakärnor i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Lägg i övriga torra ingredienser och rör runt. Häll nu den torra blandningen i en bunke.
4. Lägg ner aprikoser och ägg i mixern och kör till en slät kräm. Häll den i bunken med den torra blandningen.
5. I med mjölken och oljan i bunken och blanda väl.
6. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med valfri olja och häll sedan i smeten.
7. Toppa nu smeten med blåbär.
8. In i ugn i ca 18 min. Tips! Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i rutor eller stavar och servera. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa in.

Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjorda grötpinnar utan banan | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW | Blåbärsrutor | Vaniljrutor

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *