Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Ett riktigt gott recept på muffins med jordgubbar. I detta har jag även haft i ett jordgubbspulver som består av 100% frystorkade jordgubbar. Det ger en varm färg på bakverket och bidrar till en godare smak. Från dessa muffins får du och barnen i sig en mängd näring och de är dessutom helt utan tillsatt socker. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

ca 9 st

•1 msk chiafrön
•1 dl riven kokos
•1 dl havregryn
•1,5 tsk bakpulver
•4 msk jordgubbspulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1,5 msk rapsolja eller annan valfri olja
•5 färska dadlar (urkärnade)
•3 ägg
•0,5 dl valfri mjölkdryck
•1 näve jordgubbar till topping

Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa de torra ingredienserna först, så att det blandas väl och kokosflingorna blir det till ett mjöl. Denna grymma mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna och mixa nu alla ingredienser (förutom jordgubbarna) till en slät smet.
4. Häll smeten i muffinsformar.
5. Finhacka jordgubbarna och stoppa ner några bitar i varje muffins.
6. In i ugn i ca 12 min. Klart! Håller i kylskåp några dagar och ännu längre i frysen.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Jordgubbsmuffins | Nyttigt | Godaste | Bästa | Bananfri | Utan banan | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

4 svar på ”Nyttiga och goda jordgubbsmuffins”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *