Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Vad vore midsommar utan jordgubbstårtan? Här är ett recept på en riktigt god och näringsrik tårta som dessutom är rätt enkel att göra. Från denna får du i dig en rad näringsämnen, bland annat järn. Tillsammans med mina föräldrar, min son och sambo åt vi denna och alla njöt vi. Önskar dig en riktigt glad och härlig sommar!
ca 8 bitar
•1,5 dl mandelmjöl
•1,5 dl riven kokos
•1 tsk bakpulver
•1 msk fiber- eller psylliumhusk
•0,5 tsk kardemumma
•4 ägg
•8 färska dadlar (urkärnade)
•2 msk rapsolja
•1 dl valfri mjölkdryck
•Olja till formen
Fyllning och topping
•1 paket jordgubbar eller Mellistipsets hallonsylt
•450 g av just denna vispbara kokosgrädde som stått i kyl minst ett dygn (kan ersättas mot vispgrädde)
Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader.
2. Börja med att mixa de torra ingredienserna och häll i en bunke. Denna fantastiska mixer använder jag.
2. Mixa de urkärnade dadlarna tillsammans med mjölken så att de löses upp till en smet och häll sedan alla ingredienser i bunken och blanda väl.
4. Smörj en avlång brödform (ca 25×10 cm) ordentligt med olja. Det hjälper dig att enklare få ut kakan när den gräddats.
5. Häll i smeten i brödformen och ställ in i mitten i din ugn i ca 25 min. När kakan är klar låter du den svalna i rumstemperatur. Skär den sedan i två delar på höjden.
6. Vispa kokosgrädden som stått i kylskåp i minst ett dygn och skär jordgubbar i mindre bitar. Mosa eller mixa några jordgubbar och blanda med halva kokosgrädden som du sedan lägger på den nedre botten av tårtan. På med övre delen och sprita på med kokosgrädde och toppa med bitar av jordgubbar. Mums!
Servera nu och njut!
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
8 svar på ”Tårta med kardemumma och jordgubb”
Har du några tips om man inte tål kokos? Gärna ett generellt tips! Köpt din bok och tycker att den är👌 Men har lite bekymmer med substitut för kokos i olika form.
Halloj! Det beror lite på i varje recept skulle jag säga. Men i just detta recept skulle jag byta ut mot samma mängd havregryn 🥰
Bör man göra denna samma dag den ska serveras eller är den lika god om man gör den dagen innan tro?..
Jag har alltid gjort den samma dag, men den blir säkert ännu saftigare dagen efter. Bra att känna till är att kokosgrädde kan stelna i kylen om den står där länge. Så kanske att du ska ha på den samma dag som du serverar 🥰
Om man vill göra tårtan rund, hur stor springform bör man använda då?
Jag skulle gissa på ungefär 24 cm eller kanske två formar på 16 cm. Kolla gärna annars in mitt andra tårtrecept – som är rund! 😍
Något tips vad man just i detta recept kan byta ut ägg mot?
Hej! Jag har själv inte provat men helt andra byta ut mot kikärtsspad i detta recept. Hoppas det funkar och blir bra: https://mellistipset.se/aggallergi/