Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och MatHem.

Krämig och god havregrynsgröt med smak av rabarber. Från rabarbern får du bland annat i dig C-vitamin som bidrar till att öka järnupptaget som finns i t ex havregrynen. Perfekt mellanmål!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(33)

ca 1–2 portioner

•ca 35 g rabarber
•1 dl havregryn
•2 dl vatten
•1 krm vaniljpulver
•1 msk rapsolja eller annan olja
•1 msk mixade pumpakärnor eller krossat palttunnbröd (gluten)
•Servera med Mellistipsets aprikospuré

Gör så här
1. Tvätta och skala rabarbern innan du skär den i små delar.

2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp på medelvärme under omrörning under några minuter tills det blivit en tjock gröt och rabarbern börjar lösas upp. Färdig att servera eller frys in och ät en annan dag.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord gröt | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Barngröt

2 svar på ”Gröt med rabarber”

Det går utmärkt att ge både spädbarn och barn rabarber. Mina recept innehåller alltid ingredienser som barn får börja smaka på redan från fyra månaders ålder och jag följer Livsmedelverkets råd och rekommendationer ☺️

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *