Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds och Bonti.

– Åh, denna var så god mamma! Sa sonen när han smakade på min björnbärsgröt med vanilj i. Gör en liten portion och ät direkt eller laga ett storkok och frys in. Denna gröt passar både dig och barn. Till de allra minsta kan du mixa havregrynen för att få en slätare gröt. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

Liten portion
•0,5 dl havregryn
•1,5 dl vatten
•0,5–1 dl björnbär (jag tog frysta)
•0,5 krm vaniljpulver
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 tsk pumpakärnor eller 0,5–1 skopa MINI+ (valfritt för extra järn)
•1 tsk rapsolja

Storkok ca 4 portioner
•2,5 dl havregryn
•6 dl vatten
•2–3 dl björnbär(jag tog frysta)
•1,5 krm vaniljpulver
•0,5 krm salt (ej till bebis)
•1 msk pumpakärnor eller 4 skopor MINI+ (valfritt för extra järn)
•1 msk rapsolja

Gör så här
1. Häll ner alla ingredienser, förutom pumpakärnorna och rapsoljan, i en kastrull och låt koka upp på medelvärme. Rör hela tiden.

2. Tryck till björnbären med en stekspade så de mosas och blandas med gröten. Ha i rapsoljan.

3. Mixa pumpakärnorna till ett mjöl eller ner med MINI+ och rör om i gröten. Denna mixer använder jag.

4. Ställ av och låt svalna. Har du gjort ett storkok gröt kan du frysa in i portionsformar. Annars håller även gröten i kylskåp några dagar.

Tips!
Servera gröten i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Variation är utvecklande för barnets oralmotorik.

Gröt | Barngröt | Bebisgröt | Björnbär | Björnbärsgröt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | Nötfri | Äggfri

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *