Chokladplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Chokladplättar, eller kanske en liten chokladtårta? Du väljer! Dessa små plättar gör du på ett kick och mellisstunden är räddad. Receptet innehåller både havregryn och pumpakärnor som ju innehåller flera mineraler och vitaminer. Goda att äta som de är, men ännu godare att servera med t ex mosad banan, bär och grädde som en tårta. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(13)

ca 14 st

• 1,5 dl havregryn
• 1 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 2 tsk kakao
• 2 ägg
• 0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 3 färska dadlar
• Olja att steka i
• Servera med exempelvis kokosgrädde och hallon eller Mellistipsets sylt

Gör så här
Mixa de torra ingredienserna först till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll ner resten av ingredienserna och mixa allt tillsammans. Klicka ut smeten i en stekpanna. Måtta med exempelvis ett matskedsmått. Stek på medelvärme en stund på varje sida. Servera med valfritt tillbehör eller ät som de är. Går utmärkt att frysa in.

Se liknande recept:
Nötfritt Plättar & våfflor

2 svar på ”Chokladplättar”

Ja du kan byta ut mot torkade aprikoser eller plommon. Blötlägg den gärna en stund innan då 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *