Chiagröt med blåbär

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Krämig gröt med blåbär och chiafrön. Chiafrön är rika på omega-3 och fibrer, och bidrar även med mineraler som exempelvis selen, järn och kalcium. Toppa med lite kokos och några extra blåbär, mums!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 1 barnportion

• 0,5 dl havregryn
• 0,5 msk chiafrön
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 nypa vaniljpulver
• 2 msk frysta blåbär
• 0,5 msk rapsolja eller kokosolja
(Totalt ca 1,3 mg järn)

Gör så här
Häll ner alla ingredienser i en kastrull. Koka på medelvärme och rör hela tiden till gröten tjocknat. Servera som den är eller t ex med några extra blåbär, kokosflingor och mjölk. Tänk på att chiafrön kan svälla upp till 12 ggr sin egen vikt. Låt dem därför gärna ligga i gröten i minst 45 min innan du serverar den.

Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *