Bovetegröt med jordgubb

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.

Gör en krämigt god gröt på krossat bovete som är rikt på B-vitaminer samt innehåller kalium, magnesium, fosfor och järn. Addera en tesked krossade pumpakärnor eller palttunnbröd för extra järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 1–2 portioner

•1 dl krossat eller helt bovete
•3 dl vatten
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 nypa vaniljpulver
•ca 6 st frysta jordgubbar
•1 tsk krossade pumpakärnor eller palttunnbröd (gluten)
•1,5 tsk kokosolja

Gör så här
1. Lägg alla ingredienser, förutom pumpakärnorna/palttunnbrödet och kokosoljan, i en kastrull.

2. Koka upp på medelvärme under omrörning. När jordgubbarna värmts upp trycker du med en stekspade på dem tills de blandats väl med gröten.

3. Ställ av kastrullen från plattan och addera oljan och de krossade/mixade pumpakärnorna/palttunnbrödet. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Servera som den är eller med exempelvis lite mjölk i t ex skål med skedklämmispåse eller i en smaknapp. Funkar utmärkt att frysa in i portionsformar. Den fina prickiga skålen på bilden kommer från Done By Deer.

Se liknande recept:
Äggfritt Gröt Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *