Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bonti.
Gör en krämigt god gröt på krossat bovete som är rikt på B-vitaminer samt innehåller kalium, magnesium, fosfor och järn. Addera en tesked krossade pumpakärnor eller palttunnbröd för extra järn.
ca 1–2 portioner
•1 dl krossat eller helt bovete
•3 dl vatten
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 nypa vaniljpulver
•ca 6 st frysta jordgubbar
•1 tsk krossade pumpakärnor eller palttunnbröd (gluten)
•1,5 tsk kokosolja
Gör så här
1. Lägg alla ingredienser, förutom pumpakärnorna/palttunnbrödet och kokosoljan, i en kastrull.
2. Koka upp på medelvärme under omrörning. När jordgubbarna värmts upp trycker du med en stekspade på dem tills de blandats väl med gröten.
3. Ställ av kastrullen från plattan och addera oljan och de krossade/mixade pumpakärnorna/palttunnbrödet. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Servera som den är eller med exempelvis lite mjölk i t ex skål med sked, klämmispåse eller i en smaknapp. Funkar utmärkt att frysa in i portionsformar. Den fina prickiga skålen på bilden kommer från Done By Deer.

2 svar på ”Bovetegröt med jordgubb”
Denna gröt går alltid hem hos min 7,5mån gamla son! Så kul att se honom gapa girigt efter skeden och gärna hjälpa till själv med att föra den till munnen om mamma inte är snabb nog 😅
Åh wow, så kul 🤩👌🏼💜