Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Prova dessa fantastiskt goda, krispiga och äggfria våfflor. Chiafrön är rika på omega-3 och fibrer, och bidrar även med mineraler som exempelvis selen, järn och kalcium. Servera som de är eller t ex med frukt och bär. Ät hemma eller ta med på utflykten.
ca 3 st
• 1 msk chiafrön + 3 msk vatten
• 1 dl havremjöl
• 1 tsk bakpulver
• 1 krm vaniljpulver
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk smör eller margarin
• Olja eller smör till våffeljärnet
• Servera med t ex Mellistipsets sylt
Gör så här
1. Börja med att blanda 1 msk chiafrön med 3 msk vatten och låt ligga i ca 10 min. Rör om då och då för att få bort klumpar.
2. Mixa havregrynet till ett mjöl, eller använd havremjöl. Blanda alla ingredienser.
3. Sätt igång våffeljärnet och låt smeten stå och dra sig under tiden som våffeljärnet blir varmt.
4. Olja våffeljärnet ordentligt, rör om i smeten och häll i en lagom mängd smet i järnet. Glöm inte att olja järnet inför varje ny våffla, annars kan smeten fastna i järnet. Äger du inget våffeljärn går det bra att steka dessa på medelvärme med olja i en stekpanna. Servera med Mellistipsets sylt.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Chiavåfflor utan ägg”
Nu är det andra gången jag testar göra dessa. De bara fastnar i våffeljärnet. Följt recepten och använder mycket olja till järnet. Vad gör jag för fel?
Hej! Vad tråkigt, jag upplevde inte själv detta men har troligtvis att göra med vad järnet är gjort av. Låter klokt att ha i extra fett och jag trodde nog detta skulle vara avgörande, men vet att vissa biffar/plättar osv också fastnar lättare i vissa stekpannor. Kanske kan du prova att steka dem istället? 🤗