Receptböcker

Onlinekurs

Smart inköpslista

Tips och fakta

Min mixer

Servera så här

Köp en receptbok

Här är min mixer

Smart inköpslista

Servera så här

Kurs om matintro

Tips och fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Dags för ett matigare mellis. Min son älskar dessa små och nyttiga kikärtsbiffar. Krydda med vitlök och valfri ört, nedan med timjan. Perfekta att ta med och äta på utflykten.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(26)

ca 8 st

• ca 380 g förkokta kikärtor
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk mandelmjöl
• 1 pressad liten vitlöksklyfta
• 1 ägg
• 1 tsk timjan
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• Olja att steka i

Gör så här
1. Mixa alla ingredienser. Denna mixer använder jag.

2. Rulla till bollar, ungefär i storlek som köttbullar.

3. Lägg ner bollarna i en oljad stekpanna och platta försiktigt till dem en aning med en stekspade. Stek på medelvärme några minuter på båda sidor. Klart! Funkar toppen att frysa in och håller även i kylskåp några dagar. Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Här hittar du mina serveringstips.

Kikärtsbiffar | Nyttigt | Godaste | Bästa | Näringsrik | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat

9 svar på ”Små nyttiga kikärtsbiffar”

Psyllium finns som hela frön, grovmalet fröskal och finmalet fröskal. Hela frön går tyvärr inte att ersätta med malet fröskal. Grovmalet fröskal kan ersättas med finmalet men då kan mängden behöva ändras. Min rekommendation är grovmalet fröskal. Om du klickar på namnet i ingredienslistan så ser du hur den ser ut och vart du kan handla den. Dess funktion är att binda smeten lättare, ger extra fibrer och gör bakningen mer saftig 🤗

Svara

Psylliumhusken hjälper till att binda smeten och gör den mer saftig. Du kan testa att utesluta den.

Svara

Hela familjen älskar dessa! Jag hade inte allt hemma, så istället för mandelmjöl och psylliumhusk så använde jag 1msk vetemjöl istället, och lite finhackad färsk broccoli, gick jättebra och resultatet blev precis lika som på din bild 🙂 nu har vi alltid en låda med sånna här i frysen att ta fram som mellis eller som protein till en måltid! 🙂

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *