Små kikärtsbiffar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Dags för ett matigare mellis. Min son älskar dessa små kikärtsbiffar. Krydda med vitlök och valfri ört, nedan med timjan. Perfekta att ta med och äta på utflykten.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(16)

ca 8 st

• ca 380 g förkokta kikärtor
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk mandelmjöl
• 1 pressad liten vitlöksklyfta
• 1 ägg
• 1 tsk timjan
• 1 nypa salt (ej till bebis)
• Olja att steka i

Gör så här
Mixa alla ingredienser. Denna mixer använder jag. Rulla till bollar, ungefär i storlek som köttbullar. Lägg ner bollarna i en oljad stekpanna och platta försiktigt till dem en aning med en stekspade. Stek på medelvärme några minuter på båda sidor. Klart! Funkar toppen att frysa. Tips! Stek i en gjutjärnspanna för extra järn. Järn är något barn och en del kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Se liknande recept:
Matiga biffar

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *