Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och MatHem.
Krämig och god havregrynsgröt med smak av rabarber. Från rabarbern får du bland annat i dig C-vitamin som bidrar till att öka järnupptaget som finns i t ex havregrynen. Perfekt mellanmål!
ca 1–2 portioner
•ca 35 g rabarber
•1 dl havregryn
•2 dl vatten
•1 krm vaniljpulver
•1 msk rapsolja eller annan olja
•1 msk mixade pumpakärnor eller krossat palttunnbröd (gluten)
•Servera med Mellistipsets aprikospuré
Gör så här
1. Tvätta och skala rabarbern innan du skär den i små delar.
2. Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp på medelvärme under omrörning under några minuter tills det blivit en tjock gröt och rabarbern börjar lösas upp. Färdig att servera eller frys in och ät en annan dag.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
2 svar på ”Gröt med rabarber”
Barn under 1 ska väl inte äta rabarber har jag läst någonstans stämmer inte det ?
Det går utmärkt att ge både spädbarn och barn rabarber. Mina recept innehåller alltid ingredienser som barn får börja smaka på redan från fyra månaders ålder och jag följer Livsmedelverkets råd och rekommendationer ☺️