Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Grötpinnar med smak av kardemumma och hallon. Denna goda kaka passar såväl små som stora och är ett perfekt sätt att låta den allra minsta att också öva på att äta själv. Havregryn är bland annat rik på mineralerna järn och zink samt vitaminerna tiamin och folsyra. Hallon innehåller B- och C-vitamin, folat, koppar, magnesium, mangan, kalium, fibrer och andra antioxidanter. Det är vad jag kallar ett näringsrikt mellanmål.
ca 12 st
• 1 dl havregryn
• 1 dl mandelmjöl
• 1 msk pumpakärnor
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 krm kardemumma
• 3 färska dadlar
• 1 ägg
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 msk kokosolja
• ca 8-15 st hallon
• Olja till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Börja med att mixa de torra ingredienserna till ett mjöl.
3. Kärna ur dadlarna och häll ner resten av ingredienserna (förutom hallonen) och mixa allt till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Olja en brödform (ca 10×25 cm) ordentligt. Detta är för att enkelt få ut kakan sen.
5. Häll i smeten i formen, toppa med några hallon och in i ugn ca 15–20 min. Låt kakan svalna, ta sedan ut den och skär i stavar och servera. Frys in det som blir över.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW
Troligtvis de godaste ”grötpinnarna” du någonsin smakat. Dessa med valfri mängd choklad i. Använd en mjölk- och sockerfri choklad om du önskar. Du kan även utesluta den och få en mjuk, god kaka. Perfekt till kaffet men också fantastisk för din minsta krabat att träna pincettgreppet och lära sig äta.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Bagaren och Kocken.
ca 12 st
• 1,5 dl mandelmjöl
• 0,5 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 0,5 krm vaniljpulver
• 1 dl mandelmjölk eller annan mjölkdryck
• 1 msk rapsolja
• 1 ägg
• 3 färska dadlar
• Några bitar mörk choklad (denna är vegansk och innehåller lite socker)
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Ner med alla ingredienser, förutom chokladen, i en mixer och mixa till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Smörj en brödform (ca 10×25 cm) med olja och häll ner smeten.
4. Skär chokladbitarna i ännu mindre bitar och toppa kakan med valfri mängd.
5. In i ugn i ca 15–17 min. Låt kakan svalna, ta ut den och skär i stavar och servera. Funkar utmärkt att frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Grötpinnar | Utan banan | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Bjud på en god apelsinkaka som fika eller mellanmål. Skär i stavar och låt din allra minsta träna på pinceppgreppet och att äta själv. Denna enkla, goda och mjuka kaka innehåller både järn och c-vitamin vilket ju är toppen för alla barn och vuxna som behöver få i sig mycket järn.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
ca 12 st
•2 dl havregryn
•0,5 tsk bakpulver
•1 msk pumpakärnor
•1 ägg
•4 torkade ekologiska aprikoser
•0,5 ekologisk apelsin (skalet + juice)
•0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 msk rapsolja + valfritt fett till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kör först de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Riv det yttersta skalet från en halv ekologisk apelsin och lägg i mixern. Häll även ner resten av ingredienserna och mixa till en slät kräm.
4. Smörj en brödform (ca 10×25 cm) med olja, häll i smeten och in i ugnen i 12–15 min. Skär i stavar och servera. Frys in de som blir över.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
En god och lätt grön pinne med nyttigheter i. Låt din allra minsta få träna på att äta själv, att använda pincettgreppet, öva upp sin oralmotorik och samtidigt få i sig något riktigt gott och näringsrikt. Baka Mellistipsets Hulkenpinnar och ge till mellanmål. Gott för såväl små som stora.
ca 12 st
• 1 dl havregryn
• 1 krm kardemumma
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 dl frysta ärtor
• 4 torkade ekologiska aprikoser
• 2 tsk rapsolja
• 2 ägg
• 0,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• Olja till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader (eller över- och undervärme 200 grader).
2. Mixa alla ingredienser till en slät smet. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) med olja och häll i smeten. In i ugnen i ca 20 min.
4. Låt svalna. Använd sedan en stekspade och ta försiktigt loss kakan och skär den i små pinnar och servera. Kan förvaras i kylskåp några dagar. Går även frysa in.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Hemmagjorda grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | BLW
Goda, mjuka grötpinnar med smak av choklad. Fyllda med fibrer, vitaminer och mineraler. Bland annat järn. Perfekt för de allra minsta att träna på både pincettgreppet med samt att öva upp sin oralmotorik, men även ett toppenmellis för oss vuxna.
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
ca 15 st
• 1 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 msk kakao
• 1 ägg
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk rapsolja eller kokosolja
• Valfritt fett till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Mixa de torra ingredienserna först, ha sedan i resten och mixa allt. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt. Detta är så att kakan inte ska fastna i formen.
4. In i ugn i ca 15 min. Låt svalna och vänd sedan formen upp och ned. Har du smort formen ordentligt så lossnar kakan av sig själv. Skär i pinnar, eller tärningar. Mums! Frys in det som inte äts upp idag.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Mjuka, gyllene grötpinnar med smak av saffran. Fyllda med näring och fibrer och perfekt litet mellanmål även för den allra minsta krabaten att träna på att hålla i och äta själv.
ca 12 st
• 2 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm malen saffran
• 1 ägg
• 3 färska dadlar
• 1,5 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk rapsolja + valfritt fett till formen
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Kör de torra ingredienserna i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.
3. Kärna ur dadlarna.
4. Häll ner resten av ingredienserna och mixa en stund.
5. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med fett och häll i smeten.
6. In i ugnen i ca 15-20 min. Stick ner en tandpetare av trä i kakan och se om kakan är klar. Är tandpetaren torr – är kakan klar. Vänd kakan för att få ut den. Skär i stavar/pinnar eller varför inte i tärningar. Går utmärkt att frysa in.
Skaffa dig järnkoll
Barn har svårt att få tillräckligt av järn. Lär dig mer om detta i Mellistipsets Järnkoll.’
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Grötpinnar | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Små mjuka grötpinnar fyllda med fibrer och järn, med smak av pepparkaka. Perfekt för de allra minsta när de ska träna på att hålla i och äta själva, men så gott även för oss vuxna. Glutenfri samt utan socker och mejeriprodukter.
ca 12 st
• 1 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 2 krm pepparkakskrydda
• 1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller annat växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + extra till formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på varmluft 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Detta är för att kakan inte ska fastna i formen.
3. Mixa de torra ingredienserna först, ha sedan i resten och mixa. Denna fantastiska mixer använder jag.
4. Häll upp i formen. Ställ in i ugnen i ca 17 min.
5. När kakan är färdig och har svalnat kan du ta ut den genom att vända formen upp och ned. Skär i stavar eller kuber. Ät direkt eller frys in.
Barn och järn
Lär dig allt om barn och järn med Mellistipsets Järnkoll.
Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.
Efterrätt | Nyttig | Godaste | Bästa | Kräm | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Bebisrecept | Glutenfri | BLW | Plockmat
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.
Du har kanske hört talas om grötpinnar tidigare. Goda, mjuka pinnar som är enkla att göra och fyllda med nyttigheter, bland annat järn. Ett utmärkt mellis för det minsta barnet som börjat träna på att äta riktig mat, men även goda för den hungriga föräldern.
ca 12 st
• 1 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 1 krm äkta kanel (ceylon)
• 1 ägg
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + extra till formen
• Några finhackade torkade aprikoser
Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.
2. Smörj en avlång brödform (min är ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja.
3. Mixa de torra ingredienserna först så pumpakärnor och havregrynet blir till ett mjöl. Denna mixer använder jag.
4. Ha i resten av ingredienserna (förutom aprikosen) och mixa allt. Häll ner smeten i formen.
5. Hacka aprikosen i passande storlek för ditt barn och lägg ner i smeten. In i ugnen i ca 15 min.
6. Vänd plåten så kakan ramlar ut. Skär den i stavar eller tärningar. Ät direkt eller frys in till senare tillfälle.
Här hittar du mina serveringstips.