Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

En riktigt enkel och ruskigt god rabarberpaj utan tillsatt socker. Den går supersnabbt att göra. Du tillagar den nämligen i mikro. Denna goda paj kan ätas av hela familjen.

Här kan du se videon när jag bakar rabarberpajen.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(6)

ca 2–4 portioner

•1 ägg
•4 färska dadlar (urkärnade)
•2 dl havregryn
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•1 nypa salt (ej till bebis)
•1 rabarberstång (ca 80 g)

Gör så här
1. Kärna ur dadlarna och kör dem tillsammans med ägget i en mixer. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Blanda de torra ingredienserna med varandra och häll sedan i dadel- och äggkrämen och rör om till en deg.

3. Tvätta en rabarberstång och skär den i små bitar.

4. Häll rabarberbitarna i  en glasform (eller annat som tål mikrovågsugn) på ca 12×16 cm. Täck dem med degen.

5. In i mikrovågsugnen i ca 3 min på full effekt (tiden kan variera beroende på storlek på formen. Jag använde inte mikrolock).

Klar! Servera som den är eller med kokosgrädde, vispad grädde eller en yoghurt du gillar.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Rabarberpaj | Rabarber | Mikro | BLW | Plockmat | Nötfri

2 svar på ”Syrlig rabarberpaj i mikro”

Jag har inte testat det själv än men det borde ju gå jättebra. Kanske runt 180 grader i ca 12 min!? Hoppas det blir bra 💛

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *