Köp en receptbok!

Min mixer

Smart inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Prova dessa goda och saftiga plättar med kokos och citron. Enkla att laga och kan även förvaras i frys. Eftersom barn och många kvinnor behöver lite extra järn har jag haft i MINI+ som är ett hemjärnspulver, men det går även att laga utan detta. Citronen hjälper till att ta upp järnet i plättarna.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(15)

12 st

•2 dl havregryn
•1 dl kokosflingor
•1 ekologisk citron (yttersta skalet)
•1 nypa salt (ej till bebis)
•4 skopor MINI+ (valfritt)
•3 dl kokosmjölk
•3 ägg
•Valfri olja att steka i

Gör så här
1. Kör riven kokos och havregryn i en mixer till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag.

2. Tvätta en ekologisk citron och riv det yttersta skalet.

3. Häll ner det rivna skalet i en bunke och sedan ner med resten av ingredienserna. Vispa till en kräm och måtta sedan upp lagom stora plättar i en stekpanna med olja i.

4. Stek plättarna gyllenbruna på båda sidor på medelvärme. Färdiga att servera!

Goda som de är, ännu godare med grädde och färska bär. Går utmärkt att förvara några dagar i kylskåp och kan även frysas in.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord glass | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Plockmat | Kokosplättar | Citronplättar | Plättar | Glutenfri | Nötfri

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *