Köp boken!

Min mixer

Inköpslista

Servera så!

Produkter

Tips & fakta

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.

Genom att mixa havregryn och pumpakärnor blir gröten krämigare. En mixad kräm kan också vara enklare för de allra minsta att äta, men det är faktiskt också min egen favorit. Prova denna goda gröt med chokladsmak. Från havregrynen och pumpakärnorna får du i dig järn, något som barn och många kvinnor har svårt att få tillräckligt av.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(39)

ca 1–2 portioner

•1 dl havregryn
•1 msk pumpakärnor
•0,5–1 msk kakao
•1 nypa salt (ej till bebis)
•ca 2 dl vatten
•3 färska dadlar (urkärnade)
•0,5 msk rapsolja

Gör så här
1. Börja med att mixa havregrynen tillsammans med pumpakärnorna till de blivit till ett mjöl. Denna mixer jag använder.

2. Häll ner blandningen i en kastrull. Tillsatt kakao, vatten och salt.

3. Koka upp på medelvärme och rör då och då. Ställ av när gröten tjocknat.

4. Kärna ur dadlarna. Mixa dem tillsammans med en skvätt vatten och oljan. Häll i bladningen i kastrullen och rör om. Addera vatten och rör om ifall du tycker gröten är för tjock. Färdig att servera när den svalnat. Håller i kylskåp några dagar och går utmärkt att frysa.

Tips!
Laga ett storkok med gröt och frys in i portionsformar. Tina i mikron när det är dags för mellis.

Serveringstips för bebis och barn
Här hittar du mina serveringstips.

Hemmagjord gröt | Nyttig | Godaste | Bästa | Näringsrikt | Barnmat | Bebismat | Smakäventyr | Sockerfri | Utan tillsatt socker | Bebisrecept | Glutenfri | Bebisgröt | Barngröt | Chokladgröt| Nyttig gröt | Gröt för barn | Nötfri | Äggfri

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *