Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Meds.
Goda och näringsrika, små plättar med morot i. Går utmärkt att ge till bebis, barn och vuxna. Här har jag tillsatt aprikoser för lite extra järn och god sötma. Perfekt som mellanmål, frukost eller en måltid. Dessutom är de så enkla att tillaga.
ca 6 st
•2 medelstora morötter (totalt 150 g)
•3 ägg
•4 torkade ekologiska aprikoser
•2 msk teff-, durra-, havre– eller bovetemjöl (jag tog teffmjöl)
•1 krm salt (ej till bebis)
•2 msk psylliumhusk
Gör så här
1. Skala morötterna och finriv dem.
2. Mixa aprikoserna tillsammans med ett ägg. Denna mixer använder jag.
3. Häll alla ingredienser i en bunke och rör om. Låt smeten stå några minuter så psylliumhusken hinner göra att smeten håller ihop bättre.
4. Värm upp en stekpanna på medelvärme med valfri olja/fett i.
5. Ta t ex ett halv decilitermått och måtta upp plättar i pannan. Stek på medelvärme några minuter på varje sida. Klar att servera! Håller i kylskåp några dagar, men går även att frysa in. Servera som de är eller varför inte med lite grädde och Mellistipsets goda hallonsylt eller jordgubbssylt.