Rabarbermuffins

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Sommaren är här och så även den syrligt goda rabarbern. Här kommer ett recept på rabarbermuffins att njuta av till mellanmål. De innehåller en mängd fibrer, vitaminer och mineraler. Järn får du i dig från bland annat mandelmjölet, havregrynet och aprikoserna. Toppen då ju många behöver få i sig extra järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(6)

ca 8 st

•1 dl mandelmjöl
•1 dl havregryn
•1 krm kardemumma
•4 torkade ekologiska aprikoser
•2 ägg
•1 medelstor banan
•2 msk rapsolja
•ca 1 rabarberstång

Gör så här
1. Sätt på ugnen på varmluft 175 grader.

2. Skölj rabarbern noga, skär bort bladet och hacka rabarberstången i lagom stora bitar som ditt barn klarar av att äta.

3. Mixa alla ingredienser förutom rabarbern. Denna fantastiska mixer använder jag.

4. Häll upp smeten i muffinsformar och stoppa sedan ner några bitar rabarber i varje muffins. In i ugnen i ca 15 min. Funkar utmärkt att frysa in.

Se liknande recept:
Muffins

6 svar på ”Rabarbermuffins”

Bakade dessa nu men bytte ut rabarber mot päron. Min son på 14 månader kunde inte sluta äta dem😃 mixade i lite pumpakärnor och hade både kardemumma och kanel oxå. Var väldigt uppskattat av både barn och föräldern 🤭

Så kan det vara och då finns det möjlighet att köra vanlig över- och undervärme istället 🥳 Varmluft 175 grader motsvarar 200 grader på vanlig över- och undervärme. Ha lite extra koll på kakan/muffins i ugnen då såklart alla ugnar är en aning olika 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *