Potatisplättar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemköp.

Ägg ger massa näring, t ex fett, vitaminer, järn och jod. Gör detta goda recept på potatisplättar. De är lätta att laga och enkla för barnen att äta med händerna. Servera som de är eller varför inte med några lingon.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(2)

ca 10 små

• 6 medelstora potatisar
• 1 schalottenlök eller 0,5 gul lök
• 2 ägg
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 krm salt (ej till bebis)
• 1 krm vitpeppar
Rapsolja till stekning

Gör så här
Skala potatisen om det är till ett barn under ett år. Finriv sedan potatisen och krama ur vätskan med händerna så gott du kan. Finhacka löken och blanda sedan alla ingredienser med varandra. Olja en stekpanna och klicka ut en dryg matsked smet i pannan. Stek på medelvärme i några minuter på varje sida. Går utmärkt att frysa in.

Se liknande recept:
Matiga biffar Nötfritt

3 svar på ”Potatisplättar”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *