Pepparkaksgrötpinnar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Små mjuka grötpinnar fyllda med fibrer och järn, med smak av pepparkaka. Perfekt för de allra minsta när de ska träna på att hålla i och äta själva, men så gott även för oss vuxna. Glutenfri samt utan socker och mejeriprodukter.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(4)

ca 12 st

• 1 dl havregryn
• 0,5 tsk bakpulver
• 1 msk pumpakärnor
• 2 krm pepparkakskrydda
• 1 ägg eller 3 msk kikärtsspad
• 1 banan
• 1 dl mjölk eller annat växtbaserad mjölkdryck
• 1 tsk kokosolja + extra till formen

Gör så här
Sätt ugnen på varmluft 175 grader. Smörj en avlång brödform (ca 10×25 cm) ordentligt med kokosolja. Detta är för att kakan inte ska fastna i formen. Mixa de torra ingredienserna först, ha sedan i resten och mixa. Denna fantastiska mixer använder jag. Häll upp i formen. Ställ in i ugnen i ca 17 min. När kakan är färdig och har svalnat kan du ta ut den genom att vända formen upp och ned. Skär i stavar eller kuber. Ät direkt eller frys in.

Se liknande recept:
Grötpinnar Nötfritt

2 svar på ”Pepparkaksgrötpinnar”

Pumpakärnorna är till för att ge extra järn till grötpinnarna. Något som små barn har svårt att få tillräckligt av. Du kan ersätta dem med samma mängd krossat palttunnbröd (om ni tål gluten). Det ger mycket järn! Solroskärnor går också bra, smaken blir annorlunda och lite mindre järn i 🤗

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *