Nötsmör

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Att göra ett eget nötsmör går snabbt, är supergott och innehåller massa vitaminer och mineraler. Ett perfekt pålägg på mackan. Receptet på brödet hittar du såklart här på Mellistipset också.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(9)

ca 2 dl

• 2 dl naturella cashewnötter
• 1 msk kokosolja
• 1 nypa salt (ej till bebis)

Gör så här
Mixa allt i en mindre mixer eller med stavmixer tills allt blivit till ett smör. Denna fantastiska mixer använder jag. Förvara smöret helst i en tät glasburk, mörkt, torrt och svalt för bästa hållbarhet. Då håller det minst ett par månader. Smöret blir hårdare i kylen, men mjuknar igen i rumstemperatur.

Se liknande recept:
Äggfritt Övrigt gott

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *