Nötchokladbollar

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Åhléns och Bodystore.

Här kommer ett tips på gott i påsk. Dessa goda choklad- och jordnötsbollar innehåller bland annat cashewnötter som ökar blodvärdet i kroppen och har ett högt innehåll av mineraler som zink, magnesium, folsyra och järn.

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(5)

ca 10 st

• 1 dl naturella cashewnötter
• 1 dl havregryn
• 0,5 dl riven kokos
• 2 msk kakao
• 1 krm salt (ej till bebis)
• 8 färska dadlar
• 2 msk kokosolja
• 1 msk jordnötssmör
• Eventuellt lite vatten
• ca 1 dl riven kokos att rulla i

Gör så här
Blötlägg gärna cashewnötterna några timmar. Detta gör så att näringen i dem tas upp lättare. Häll av vattnet, kärna ur dadlarna och mixa sedan alla ingredienser tillsammans, t ex i en matberedare. Denna fantastiska mixer använder jag. Tillsätt lite vatten så brukar det gå enklare att mixa. Forma små bollar och rulla i riven kokos. Klart!

Det fina påskpyntet kommer från Åhléns.

Se liknande recept:
Äggfritt Rawfood & bollar

2 svar på ”Nötchokladbollar”

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *