Müslimuffins utan ägg

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore och Åhléns.

En matigare variant på muffins med havregryn, chiafrön och russin. Jag kallar dem müslimuffins. De är rika på fibrer, vitaminer och mineraler. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(12)

ca 6 st

•2 mindre eller 1 stor banan
•1 dl mjölk eller växtbaserad mjölkdryck
•1 dl havregryn
•1 tsk äkta kanel (ceylon)
•2 tsk chiafrön
•1 nypa salt (ej till bebis)
•0,5 dl russin

Gör så här
1. Sätt på ugnen på över- och undervärme 175 grader.

2. Mosa bananen tillsammans med mandeldrycken.

3. Häll ner resten av ingredienserna och blanda med en sked.

4. Smörj en muffinsform eller använd engångsformar och häll ner smeten. In i ugn i ca 20 min. Funkar toppen att frysa in. Det fina fatet på bilden kommer från Done By Deer.

Livsmedelsverket skriver att chiafrön är mycket nyttigt och att livsmedlet är godkänt av Efsa. Även barn, ammande och gravida kan äta chiafrön. Det finns ett dagligt rekommenderat intag på 15 g vilket motsvarar ungefär en matsked.

Se liknande recept:
Äggfritt Muffins Nötfritt

3 svar på ”Müslimuffins utan ägg”

Mina muffins blev mer som tjock gröt, inte alls fluffiga, vad kan jag ha gjort för fel? Jag hade inne den extra länge eftersom jag tyckte att de såg ”blöta” ut.

Åh nej vad tråkigt. Kan det varit så att du hade en extra stor banan och det va därför det blev så?

Svara

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *