Matmuffins med tomat och oliv

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore.

Jösses vilka goda matmuffins. Dessutom helt gluten- och mjölkfria (om man vill). Min son och jag åt tre var till mellis idag. Dessa matmuffins innehåller ingredienser som innehåller järn, något som barn behöver mycket av. Smaklig mellis!

Klicka på stjärnorna för att betygsätta
(15)

ca 12 små

• 3 dl havregryn
• 1 msk fiber- eller psylliumhusk
• 1 msk pumpakärnor
• 1,5 tsk bakpulver
• 2 krm salt (ej till bebis)
• 3 ägg
• 3 msk rapsolja
• 1 dl yoghurt eller växtbaserad gurt
• Några urkärnade oliver och cocktailtomater

Gör så här
1. Sätt ugnen på över- och undervärme 200 grader.

2. Börja med att mixa de torra ingredienserna tillsammans så de blir till ett mjöl. Denna fantastiska mixer använder jag. 

3. Häll ner resten, förutom oliverna och tomaterna, och blanda allt.

4. Skär oliverna och tomaterna i mindre bitar och blanda ner i smeten.

5. Häll fyllningen i minimuffinsformar. Smeten är ganska fast och då kan det underlätta att använda en blöt sked eller blöta händer för att enklare lägga ner smeten i formarna.

6. In i ugnen i ca 15 min. Dessa funkar utmärkt att frysa in.

Se liknande recept:
Bröd & matmuffins Nötfritt

Kommentera

Obligatoriska fält är märkta *